8 Nisan 2013 Pazartesi

Sponsorlu Bağlantılar

Öyle Bir Geçer Zaman ki Dizisi Konusu Kanal D


Öyle Bir Geçer Zaman ki, Türk drama televizyon dizisi. Yönetmenliğini Zeynep Günay Tan üstlendiği ve senaryosunu Coşkun Irmak'ın yazdığı dizi, Kanal D'de yayınlanmaktadır. İsmini Erkin Koray'ın unutulmaz parçasından almıştır.Dizi müziklerinin telif hakları uzun bir prosedür ardından Kanal D tarafından satın alınmıştır. Böylece Kanal D hem bestelerin orijinallerini hem de üzerinde kendileri çalışarak yaptıkları yeniden düzenlenmeleri kullanma hakkına sahip oldu.[1] Müziklerin orijinal bestecisi 500'den fazla dizi ve filmin müziklerini bestelemiş efsane besteci Ennio Morricone'dir.[2] Dizi için kullanılan ana müziklerden Cockeye’s Song 1984 senesinde Sergio Leone'nin Bir Zamanlar Amerika'da filmi için bestelenmiştir. Ayrıca Erkin Koray'ın "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" adlı şarkısı da dizide yer almaktadır.1970'lı yıllarda, kocasının kendisine yaptığı onca kötülüğü ve yaşadığı aile dramını unutamamış, bir evladını torununun doğumunda kaybetmiş bir annenin ve aynı zamanda kendisine ait bir Konfeksiyon Mağazası'nın sahibi olan Cemile'nin, kızı Berrin ve iki oğlu Mete ve Osman ile birlikte verdikleri hayat mücadelesini konu ediniyor.
Cemile: Ali'nin eski eşi. Berrin, Osman, Aylin ve Mete'nin annesi. Sonradan evlendiği balıkçıdan kalan mirasla durumları düzelmiştir. Yeni sezonda, kızı Aylin ve eski eşi Ali'nin yasını tutar. Ayrıca çocuklarını da bir arada tutmaya çalışacaktır.
Mete: Ailenin ortanca çocuğu. Babasından nefret eder. Müzik öğretmeni İnci'den duygular beslemektedir. Öğretmeni kanserden yatağa düştüğünde o ölünceye kadar yanında kaldı. İnci öğretmenden dolayı müziğe ilgi duymuş ve liseden sonra lise arkadaşlarıyla birlikte kurduğu grupta vokalistlik yapmaya başlamıştır. Çalıştığı yerdeki garson kız Nihal'e aşık olmuş,bu yüzden başına birçok iş gelmiştir. Babasının ölümünden sonra ailenin tüm yükünü kendisi yüklenip babasının yokluğunu aratmamaya çalışmaktadır.*
Berrin: Ailenin büyük çocuğu. Osman, Aylin ve Mete'nin ablası. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. Üniversite arkadaşı olan Ahmet'e aşık oldu; ancak Ahmet yurt dışına kaçmak zorunda kalınca bu kaçışı sağlayabilecek tek kişi olan Hakan'la zoraki bir evlilik yapmış ve okulu bırakmıştır. Hakan'dan Zehra adında kız çocuğu oldu. Hakan'dan boşanıp Ahmet 'le evlenir. Ahmet'le birlikte kızıyla yaşamaya başlar.
Hasefe: Ali'nin annesi. Berrin, Osman, Aylin ve Mete'nin babaannesi. Cemile ve Hikmet Karcı'nın düğününü bastığında oğlu Ali'yi vurmuştur.Gelininin hayatını kurtardığı için ceza almamıştır. Carolin'in terkettiği oğlu Mustafa'yı sahiplenip Cemile'nin evine getirmiştir. Torunu Aylin ile birlikte kaybettiği oğlu Ali'nin yasını tutmaktadır.80li yaşlarındadır.
Osman Emir Berke Zincidi, Gün Koper: Ailenin küçüğü. Berrin, Aylin ve Mete'nin kardeşi. Annesi ve babasına çok düşkündür fakat küçüklüğü anne ile babasının ayrılığıyla parçalanmanın eşiğine gelen bir ailede geçtiği için içine kapanık büyümüştür. Liseye başladı. 16 yaşlarında, Lise öğrencisi olmuştur.
Caroline: Ali'nin Hollanda'dan gelen sevgilisi. Ali'nin aklına çelerek evli olmasına rağmen onu ailesinden koparıp Ali'yle evlenmiştir. Daha sonra bunun, kendisi gibi Hollanda'da yaşayan bir arkadaşıyla birlikte Ali'yi dolandırmak üzere hazırlanmış bir plan olduğu anlaşılır. Evlendikten sonra Ali'yi sevmeye başlayınca bir türlü Hollanda'daki arkadaşına dönmemiştir. Bunun üzerine arkadaşı Türkiye'ye gelip planı sona erdirmek için onu Ali'yi dolandırmaya zorlar. Ali'yi öldürmeye kalkınca arkadaşının ölümüne sebep olmuştur. Ali planı öğrenince Caroline'i terk eder. Bu sırada da Ali'den hamile kalmıştır. Ali hapse girince psikolojisi bozulmuş alkolik olmuştur. Ali'den olan bebeği Mustafa'yı bırakıp Hollanda'ya gitmiştir.Sonra Türkiyeye geri dönmüş ve Ali'yle yaşamaya başlamıştır. Kenan'la aralarında bir aşk başlayınca Ali'yi terk etmiştir. Yıllar sonra ise hem eski eşi Ali'yi hem de aşkı Kenan'ı kaybedince Ekrem'le birlikte olup onunla yaşamaya başlamış,40'lı yaşlarına geldiğinde ise yıllar onu daha da olgunlaştırmıştır. Şu anda Ekrem Tatlıoğlu ile birlikte yaşamaya başlamıştır.
Deniz : Aylin ve Soner'in kızı. Annesi Aylin, onu dünyaya getirirken hayatını kaybetmiştir. Babası Soner ise Aylinin ölümünden dolayı onu bırakıp İngiltereye gitmiştir bu yüzden Cemile tarafından büyütülmüştür.
Zehra : Berrin ve Hakan'ın kızı. Henüz küçük bir bebekken annesi Berrin'in babası Hakan'la ayrılıp Ahmet'le evlenmesinden ve Hakan'ın hapse yatmasından sonra, annesi Berrin ve Ahmet'le birlikte yaşamaya başlamıştır.
Ahmet: Berrin'in sol görüşlü sevgilisidir ve Amina'yla sahte evlilik yapmıştır ama Berrin'i sever. Annesi vurlup öldürülünce Hakan'ın babasını yaralar. Daha sonra Hakan'ın yardımıyla hapisten kaçırılır. Afın çıkmasıyla ülkesine geri döner ve Berrin'le karşılaşırlar. İlerleyen günlerde Berrin'le evlenir.106.bölümde Ekrem Tatlıoğlu'nun adamları tarafından vurularak hayatını kaybetmiştir
Soner: Aylin'nin sevdiği zengin adam ve Murat'ın abisi. Murat'ın Aylin'i sevdiğini öğrenince onu mutlu etmek için Ayln'e yanaşmış ve Murat'la evlenmesi için ona anlaşma imzalatmıştır. Bu sırada Aylin'le aralarında gizli bir aşk oluşur. Bunun üzerine kardeşi Murat'ın mutluluğu için yurt dışına çıkar. İlerleyen bölümlerde Aylin ile evlenir. Bunun üzerine kardeşi intihar eder. Soner ve Aylin ise bir çocuk sahibi olurlar fakat Aylin riskli geçen bu doğum sırasında hayatını kaybeder. Soner, Aylin'i kaybettikten sonra Bahar'a ilgi duymaya başlar.
Hakan: Berrin'in fakülteden arkadaşı ve sonradan kocası. Berrin'i karşılıksız sever ve ünlü bir devlet adamının oğludur. Berrin'in, aşkına karşılık vermemesi onu, gücünü kullanmak istediği babasına yanaşmasına sebep olmuştur. Daha sonra Berrin'e olan aşkından Berrin'i mutlu etmek için babasına karşı çıkıp adamlarıyla Ahmet'in yurt dışında kaçmasını sağlar. Ahmet'in yokluğunda, Berrin'le evlenir. Zehra adında bir kızı doğar.Berrin'in onu ne yapsa da sevemeyeceğini ve gönlünün Ahmet'te olduğunu anlayınca boşanırlar.Babası Ekrem Tatlıoğlu,Berrin'in başına silah dayayınca elinden almak isterken kazayla babasını vurarak yaralanmasına sebep olmuş ve hapse girmiştir.Daha sonra hapisten çıkmış ve babasının yerine dönmüştür.
Süleyman: Soner'in yardımcısı ve sağ koludur. Fransa'da eğitim görmüş, bilgili birisidir. Normalin dışında, eğitimli bir uşaktır.
Mithat: Dar gelirli bir ailenin çocuğudur. Babası başka bir şehirde yaşamaktadır. Liseye gitmesine rağmen siyasetle yakından ilgilidir ve ülkücüdür... Aynı zamanda Ayça'nın abisidir.
Bahar : Soner’in ve kızı Deniz’in hayatını değiştirecek dans hocası Bahar; bale eğitimi almış, ancak ağır bir sakatlık yaşadığı için mesleğini yapamayan genç bir kadın. Ailesini bir trafik kazasında kaybeden Bahar, geçimini sağlamak için dans kursları veriyor, doğum günlerinde animatörlük yapıyor, ürün tanıtım işlerinde çalışıyor. Bahar, nişanlısı Ziya kendisini aldatınca ondan ayrılıyor ve yolu Deniz’e bakıcılık yapmak üzere Soner ’in evine düşüyor...
Arif: . Cemile ve Osman ’ın tüm hayatını etkileyecek olan Arif, gençliği siyasi mücadele içinde geçmiş biri. Hapiste yatmış, siyasetten ayrı düşmüş Arif, içe kapanık ve yalnız başına yaşamayı seviyor.
Selma:Hikmet Karcı'nın eski karısı. İlerleyen yıllarda, asıl amacı kendisinin yarı hissesine sahip olduğu holding şirketinin hisselerini ele geçirmek olan Kenan'la evlenmiştir. Kenan'ın gerçek yüzünü görünce Kenan'dan ayrılır.
Mustafa Akarsu : Carolin ve Ali'nin oğludur.
Mesude Akarsu: Kemal'in kızı. Aylin'i Soner'den dolayı kıskanmaktadır. Soner ile nişanlanır; fakat bu çok uzun sürmez. Aylin'in Soner'le yaptığı anlaşmayı öğrenir ve şantaj yapmaya kalkışır ama başaramayıp bunu Murat'a söyler.
Neriman Akarsu: Kemal'in karısı.Daima rüzgarın akışına göre davranan,bencil,çıkarcı bir kadındır.
Kemal Akarsu: Ali'nin ağabeyidir. Biraz kılıbık bir tiptir.
Ayten: Berrin'in fakülteden arkadaşı.
Cengiz: Ahmet'in sol görüşlü bir arkadaşı.
Bakkal: Manavın dostu.
Manav: Bakkalın dostu.
Tuğrul: Arif geçmişte kardeşini öldürdüğünden dolayı ona düşman olmuştur.Dizide çok varlıklı ve güçlü bir konumdadır.Arif ve ailesine her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmeyen bir karakterdir. En son 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında Cezaevi Müdürü olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar